Poprzedni temat «» Następny temat
Jestem nowa ;)
Autor Wiadomość
babycool
User

Wysłany: 2010-07-31, 21:47   Jestem nowa ;)

Witam!

Jestem nowa na tym forum i chcialam sie przywitac :) mam 31lat, 4 letniego synka i po 4 latach w Grecji zmierzamy na Cypr. Przede mna okropna przeprowadzka, przesuwaja sie daty, godziny (chocby statku) i wszystko sie komplikuje. Ale jestem dobrej mysli :)

Na powitanie chcialam zapytac: czy ktos z Was dysponuje czasem i samochodem zeby (odplatnie oczywiscie) przewiesc rzeczy z statku z Limassol (11 lub 12 sierpnia, jeszcze dokladnie mi nie potwierdzili) albo do Paphos - Chloraka, albo do Ayia Napa?

Pytanie drugie: jak ludzie zapatruja sie na Cyprze na psy? Ciezko wynajac mieszkanie majac psa? Mam psa rasy Siberian Husky i jak na razie maz nie znalazl mieszkania gdzie sie zgadzaja :( (((

z gory dzieki za odpowiedz, pozdrawiam!!

Ingalill 
VIP
Bones

Pomogła: 4 razy
Wysłany: 2010-08-02, 11:18   

Umęczenie i tortura dla psa jesli sie z nim tu przeprowadzisz.Widuje te pieski biedne z jezykiem wywieszonym do pasa, uwiazane na smyczy w upal idace z wlascicielami na przymusowy spacerek...okropnosc miec na Cyprze psa, ktorego naturalnym środowiskiem są polnocne krance Europy. Taki pies z gorąca może dostać udaru, wylewu lub ataku serca o innych dolegliwosciach nie wspomne. Nie wiem dlaczego niektórzy właściciele nie maja za grosz wyobrazni podczas kupowania tego typu ras.
:brick:

barakuda 
User

Wysłany: 2010-08-02, 15:23   

Wysłałam Ci info na pw.
Mam nadzieję, że dojdzie.

babycool
User

Wysłany: 2010-08-02, 22:55   

Nie wiem czy to brak wyobrazni, nie jestes w stanie nie raz przewidziec jak sie potoczy Twoje zycie, szczegolnie jak meza uprawiajacego wolny zawod. Moj pies przylecial z nami z Polski i 4 lata spedzil w rownie goracym klimacie w Grecji. ma zapewniona klime, zimna wode, a spacery w gorace dni odbywamy wczesnym rankiem i po zachodzie slonca kolo 22. I nie narzeka, na zime obrasta w mniejsza siersc.
Uwazam, ze wiekszym brakiem wyobrazni byloby podrzuceni psa rodizcom./dziadkom itd. Pies nie rozumie, ze go porzucasz bo tak bedize lepiej dla niego.
Uwazam sie za osoba odpowiedzialna i powazna nie tylko w zakresie opieki nad psem.
A z drugiej storny nie prosilam o ocene mojej decyzji zabrania psa tylko pytalam czy ciezko wynajac mieszkanie majac psa.

[ Dodano: 2010-08-02, 23:00 ]
barakuda napisał/a:
Wysłałam Ci info na pw.
Mam nadzieję, że dojdzie.
\

Nie doszlo! azarabska@wp.pl ok? ;)

monika z larnak 
male jest piekne

Pomogła: 9 razy
Ostrzeżeń:
 3/4/5
Wysłany: 2010-08-03, 09:28   

babycool,
Mieszkałam w Atenach przez cztery lata,
uwierz mi, gorący klimat z Aten nijak się ma do klimatu na Cyprze
wilgotność i temperatury/ choćby w ciągu kilku ostatnich dni dają się nam we znaki/

primo, nie mamy kaloryferów, bo ich nie potrzebujemy
secundo uważam,że powinni wprowadzić zakaz przywożenia niektórych ras na Cypr
/ np bernardyn, syberian haski, samoyed/

babycool
User

Wysłany: 2010-08-03, 10:14   

7 letni pies to nie szczeniak, ktory sie przywiaze do nowego pana z calym zaangazowaniem i sercem.

paolkaf 
User

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2010-08-03, 12:55   

Babycool,

mysle, ze najlepiej by bylo gdybyscie wynajeli domek. Czasami mozna znalezc fajny, zadbany za niewielka cene. Mam znajomego, ktory posiada psa rasy samoyed i nic psu sie nie dzieje. Jezeli ktos umie zadbac o psa to nie ma czym sie martwic. A jak ktos nie umie to nawet zwyklego kundelka "ugotuje". Zreszta, wydawanie jakichkolwiek zakazow jest bez sensu, bo tym samym mozna zabronic trzymania rasy Chihuahua w krajach nordyckich. Dlatego moja rada: poszukaj domku, gdzie pies nie bedzie problemem (o wiele latwiej znalezc niz mieszkanie).

Pzdr,
Paolka

Athena 
User

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2010-08-03, 17:11   

My juz od 2 lat mamy Goldena Retriviera w 4 pokojowym mieszkaniu i jest super. Klimatyzacja jest, balkon jest w cieniu, pies ma zimna wodę zmieniana kilka razy na dzień, jest czesany i kąpany i wydaje mi sie, że jest szczęśliwy.. Na spacery wychodzi o 6 rano, potem o 21. Ale co do wynajęcia domku, to dobry pomysł.

czako 
User

Wysłany: 2010-08-03, 18:28   

Witam wszystko da się załatwić transport bagaży niema problemu mogę pomóc tylko daj znać jak wielkie będą i ile będą ważyć i czy trzeba was też zabrać razem z bagażami a mieszkanie to kto szuka ten znajdzie powiedz tylko gdzie chcecie mieszkać jakie miasto może wieś i w bloku czy w domku państwo sobie życzą.Miłego popołudnia

babycool
User

Wysłany: 2010-08-03, 21:26   

Dzieki za slowa otuchy i poparcie :) Tez uwazam, ze mozna psu zapewnic dobre warunki i zadbac odpowiednio o niego.

Odpowiadajac na pytanie o mieszkanie: Wolalbym mieszkanie (moj pies od malego jest w mieszkaniu i nie ma z tym problemu), urzadzone :) w Paralimni. Ale jakby trafil sie domek w dobrej cenie to czemu nie :) Tylko zeby to bylo jakos centralnie polozone bo ja na razie nie prowadzaca pojazdow :)

Czako - Co do przewozu rzeczy - pisze na priva, jakby nie doszlo to prosze o kontakt na azarabska@wp.pl :)

Dzieki i pozdrawiam!!

[ Dodano: 2010-08-04, 08:12 ]
Czako nie wiem czy dostales wiadomosc na priv, bo ciagle wyswietla mi sie w DO WYSLANIA. Daj znac :)

Odpowiedz do tematu